skip to Main Content

Kosmetisk
Tatuering

kosmetisk-tatuering

På Bellezza Clinic utför vi kosmetisk tatuering av ögonbryn med microblading/3D teknik. Microblading är en perfekt behandling för dig som vill ha fina ögonbryn varje dag och samtidigt vill att de ska se så naturliga ut som möjligt. Med microbladning gör man tydliga hårliknande linjer i dina egna naturliga ögonbryn med hjälp av tunna blad av pigment i överhuden. Ett blad består av 10-16 nålar som implementerar färg i epidermis. Den stora detaljrikedomen som Microblading innebär är det som gör att metoden ibland kallas för 3D tatuering.

före

behandlingen

Innan en microblading/kosmetisk tatuering är det bra om du inte solar ute eller i solarium. Undvik kosmetika och skönhetsbehandlingar som på något sätt exfolierar huden, t.e.x. Laserbehandling eller microdermabrasion. Samma dag som din behandling är det bra om du undviker koffein, alkohol (2 dagar innan) eftersom att detta kan öka risken för blödning samt försämra läkningsprocessen. Undvik även huvudvärkstabletter.

under

behandlingen

Till att börja med går vi igenom dina önskemål och förutsättningar, en skiss ritas upp över dina ögonbryn, du får titta på skissen och avgöra om du är nöjd med formen på brynen. Vi anpassar självklart hela behandlingen efter dig och kommer fram till rätt pigmentfärg och form. Behandlingen utförs manuellt och är i stort sett smärtfri. Hela processen tar cirka 2 timmar.

efter

behandlingen

Dem första 24 timmarna är det viktigt att tvätta ögonbrynen med sterilt vatten varannan timme, då förhindrar man att vätska utsöndras och bildar en skorpa. Skorpan försämrar resultatet. Bada inte bastu eller pool samt träna försiktigt den första veckan. Man bör inte sola solarium på minst en månad eftersom att UV strålningen kan bleka dina ögonbryn med upp till 50%. Det är viktigt att man inte kliar på ögonbrynen, låt dem läka i lugn och ro, annars kan pigment falla bort. Smörj gärna in dem med vaselin.

Back To Top